No Mercy

 Idag ville jag göra något annorlunda och något som platsar i den impopulära genren. En genre som gärna  uppskattas av s.k. "nyttiga idioter". 

Musik som skapar både stress och visst obehag.


I mitt dystopiska svenska framtidsscenario, så är det den här typen av budskap som ersätter all reklam på TV och på offentliga byggnader. 

Musiken, med eller utan bild, spelas i en loop på alla köpcentra, i kontorsbyggnader, i aulor och foajéer, ja t.o.m. på sjukhusens akutmottagningar.

 Även i hemmet kan videon förfölja en, så att självgående, s.k. "tänkande" apparatur ( ...kylskåp, dammsugare och baby-monitors etc.), då och då spelar upp stycket helt randomly, gärna under vissa nätter.

För att förstärka känslan av att den Fete Ser Dig ,så spelas även melodin upp på din laptop och mobiltelefon i en femton-minuters intervall med början 2025. Oavsett vad du för tillfället sysslar med, - så att du konsekvent och tämligen obarmhärtigt hela tiden avbryts och blir påmind:

 


 Men, det är naturligtvis inte alltid helt nödvändigt , eller ens praktiskt, att använda futuristisk skrämselpropaganda.

Redan Idag kan vi  använda "Den Fete" i våra sunt demokratiska böneutrop. Vi kan t.ex. "poppa upp" Nyheter i media, så att det blir mer lättillgängliga för gemene man.

 

 

Vi kan alltså dra in rösträtten, men också omedelbart tysta stora delar av befolkningen, med lite extra-fet draghjälp från "Den Fete".

 





Populära inlägg i den här bloggen